Hej hopp

 
Så vem är då detta? 
 
Är nog inte frågan ni ställer er, skulle jag tro. För om ni hittat hit så är det för att ni antagligen redan känner mig personligen och bara är lite nyfikna på va fan jag öppnar käften för. 
 
MEN eftersom jag vill börja på ny kula så känns det ändå inte annat än rätt att börja med en ny presentation så nu kör vi!
 
Jag heter Maja Svensson. 20 år levda och bosatt i Göteborg. Kommer från Alingsås - men frågar du mig så skulle jag kalla mig för göteborgare alla dagar i veckan. Förtillfället läser jag kursen Teaterstudier på Göteborgs Universitet pga har bananas drömmar om att skriva och regissera pjäser + älskar scenkonst och de lilla självförtroende jag har lägger jag på att tro att "jag kan vara med och förändra scen och teatervärlden för den kommande generationen" (min blogg, min hybris (måste skriva ett inlägg om varför jag känner behovet av att be om ursäkt för att jag tror på mig själv (galna värld)))
 
Förutom teatern har jag också ett intesse för att läsa och skriva. Läser helst skönlitterärt eller essäer. Vart jag befinner mig i mitt skrivande är däremot betydligt luddigare. Skriver på en pjäs just nu och det är det enda jag hinner lägga tid på som är skönlitterärt. Annars är de ju tentor och förhoppningsvis en framtid då jag skriver mycket i detta forum. 
 
Första gången jag själv identifierade mig som feminist så var jag 14 och hade läst en artikel om att inte raka bort sitt könshår. 
 
Jag är mest inriktad på en intersektionell feminism, queerfeminism och tror på feminism med socialism. 
 
Men snälla - låt oss inte fastna och köra in oss på etiketter. Mitt "motto" i livet är - Livet är generöst mot den som är öppensinnad. För att kunna utveckla feminismen krävs det att vi har en öppen feminism som prövar och låter oss testa nya teorier och analyser. Ska skriva ett längre inlägg om detta också. 
 
Huruvida jag har hjärtefrågor eller inte tycker jag är en svår grej att svara på. T.ex ser jag - som erafarenheter av att vara tjock - kroppsaktivismen och att upplysa folk om hur fettfobi funkar som två frågor som dels påverkar mig själv mycket i mitt privatliv och som jag också har mycket kunskap. Sen skulle jag inte påstå att jag tycker att det är den viktigaste frågan på jorden just nu , t.ex. hur vi förstör planeten med våra föroreningar och det dödliga våldet från machonormen känns ju också jävligt viktigt. Tyvärr har det uppstått någonslags idé om att de inte går att driva fler kamper samtidigt - att vi alltid måste värdera och jämföra. "Varför skänker du pengar till dom när det här är mycket viktigare?" och "hur vågar du säga att du är förtryckt? då skulle du bara veta hur jag har det - våga inte gnälla" känns som två argument som gått upp tydligt under senaste månaden. Ska nog skriva ett inlägg om det här med. 
 
Okej nu blir detta verkligen ingen presentation utan mer bara en rad av "Maja ger hintar om åsikter hon har och texter hon vill skriva". Känner att vi måste lätta upp stämningen lite så vi kör tre snabba frågor och sen får de vara nog. 
 
Ditt stoltaste ögonblick som feminist 
- När jag gick fram till scenen tillsammans med Gudrun Scyman på Homepartyt som vi i SchillerskaFeministerna höll i och alla i publiken bara storjubla. Jag vet att det var för henne dom jubla, men det var jag som hade huvudansvaret för hela grejen och över 200 pers var där för att lyssna. De var häftigt. Mer än häftigt. 
 
Ditt jobbigaste ögonblick som feminist 
- Jag kan ju verkligen inte argumentera eller föra debatt mot cis-män som har inställningen att inte lyssna. Jag känner mig lika liten varje gång och otillräcklig. Spelar ingen roll hur många böcker och teorier jag läst, statistik jag har koll på eller erfarenheter i bagage. Väljer han att höja rösten, göra en aggressiv rörelse eller bara förolämpa mig genom att kommentra mitt utseende eller tala om för mig hur dålig jag är så är jag trött och ledsen i flera dagar efteråt. 
 
Det bästa med att vara feminist 
- Än combo av att hitta människor som förstår och som jag kan känna mig trygg med och att samtidigt bidra till en förändring. 
 
Jag blir lätt stressad av att hänga förmycket på internet, så förutom den här bloggen så är jag enbart aktiv på instagram under @paradismaja. Vill ni komma i kontakt med mig privat så svarar jag på min facebook (där ni har mig om ni känner mig) eller mejl maja.svensson77@gmail.com 
 
 
0 kommentarer