20 år och 20 lärdomar

(null)

Då har jag levt i 20 år. ÄNTLIGEN!! Har längtat så efter att få lämna tonåren i de förflutna. 

20 saker som dom här 20 åren lärt mig. 

1. Livet är generöst mot den som är öppensinnad. Jag märker en stor skillnad i mitt sätt att uppleva saker helt beroende av vilken inställning jag har till det som ska ske. Väljer jag att sluta mig och inte ta in andras tankar och åsikter så går jag miste om något. 

2. Ingen är fri fören alla är fri. Solidaritet, civilkurage och att hjälpa varandra när det är svårt är något vi aldrig kan bli för bra på. Fortsätt kämpa - för alla! 

3. Försök att inte lägga så mycket tid på avundsjuka. Livet är ingen tävling. 

4. Det är och har alltid varit en utmaning för mig att rikta känslorna utåt. Det är något jag måste fortsätta öva på - för att ge komplimanger, visa sig engagerad, prata om sina känslor och våga vara sårbar är något som i det långa loppet har en mer positiveffekt. Jag tror inte psyket mår bra av att bära på för mycket inombords. 

5. Va inte vårdslös med andra människors känslor och tillåt inte att andra är det med dina. 

6. Våga satsa på mig själv. Folk i min omnivning kommer säkert vara ängsliga och ställa sig frågande till det jag gör - men de är antingen för att dom bryr sig eller för att dom vill sänka mig. Oavsett - våga satsa ändå! 

7. Kroppen är så jävla bra. Tacka den varje dag. 

8. Säg förlåt och ta emot ett förlåt. Ingen mår bra av att gå och älta och känna sig ledsen över något som går att lösa. 

9. Makt är något du alltid måste ta hänsyn till - vem har det och vem har det inte? Vad har jag för makt i rummet? Hur utnyttjas makten och till vems fördel? 

10. För att kunna se framåt måste jag veta vad som har hänt innan. Historia är jätteviktigt - både sett till hela universiums historia, personerna i mitt liv och min egen. 

11. Jag är en person som levt många år i utanförskap. Jag är det där barnet som blev så van vid att leka själv att jag nu som vuxen har svårt för att vara flera. Det har blivit en väldigt stark del av min självbild och mitt sätt att förhålla mig till andra människor, det försvinner inte över en natt och det är okej. Jag får vara ensam när jag vill. Jag får vara med andra när jag klarar av det. Ingen big deal egentligen. 

12. Se. Bekträfta. Inkludera. 

13. Innan du fattar ett beslut kring hur du mår - gå på toa, drick ett stort glas med vatten, ta en nypa frisk luft och meditera i minst 5 minuter. 

14. Kulturen spelar en stor roll i mitt liv. Teater, böcker, musik, film, dans och konst. Utöva själv och ta del av andra. Känslorna måste få utlopp och den där skaparprocessen är betydande för mitt välmående. 

15. Livets hemlighet är balans. Uppnå en känsla av att ha kontroll och stabilitet och jag har all lycka som behövs. 

16. Pengar och prylar är ingenting i jämförelse med ett liv. 

17. Jag ska lägga ifrån mig telefonen så mycket som möjligt. Notiser och att alltid vara tillgänglig gör mig lite konstig i skallen. Svårt att slappna av när jag alltid måste vara beredd. 

18. Folk spelar det socialaspelet way to much. Jag mår bäst av att spela med öppna kort. 

19. Vara vuxen är att vara barn fast med mer ansvar. 

20. Jag har klarat av så jävla mycket. Klapp på axeln och fortsätt kämpa. Tonåren är äntligen över - nu börjar livet på riktigt. 


0 kommentarer