Sommar är nog inte riktigt min grej

 
Hallå där ute i den icke-existerande värmen! Hur mår ni på dom kalla stränderna och i de pissregninga vädret? 
 
Själv får jag svara med ett mjäkigt - sådär. Eller okej. Eller typ likgiltig. 
 
Sommaren för mig har aldrig varit riktigt nice. Jag bygger alltid upp så höga förväntningar just för att allt och alla förväntas göra så mycket hela tiden. En ska ut och resa, ta det lugnt - men samtidigt vara jävla produktiv, hänga i parker, gå ut på krogen och ta en bärs varje kväll, fira den perfekta midsommaren, ligga på stranden med 2345 olika solkrämer, umgås hela tiden och bara njuta av ledighet. 
Men nä. Jag lyckats inte med detta. Inte alls faktiskt. 
I sommar jobbar jag i fem veckor, från början av juli till in en vecka av augusti. Jag är tacksam för att jag har ett jobb och får in lite cash, men det kräver sitt pris. Hemtjänsten är stressigt och psykisktpåfrestande. Jag jobbar långa dagar och känner mig ännu inte riktigt trygg och lugn på arbetsplatsen. Ni som kanske jobbat som sommarvikare vet kanske hur det är? Svårt att komma in i gemenskapen och rutinerna när en är där så kort. 
Sen när jag kommer hem efter att ha knegat färdigt för dagen är jag dödstrött. Gå upp i ottan är ju inte min grej. Då ska en ut och träffa kompisar eller vara produktiv genom att typ röja och fixa. Tjisan tjosan det har jag inte lyckats med. Alla kompisar knegar lika hårt som en själv eller så är dom ute och reser. Men i de flesta fallen är det bara jag som är för trött/har för dålig självkänsla för att höra av mig till någon, så brukar sluta med att jag isolerar mig på mitt rum istället. Och röja och fixa är aldrig uppe på tapeten. Möjligtvis att jag pallar ta bort en handduk från golvet eller laga morgondagens lunchlåda. But that's it. 
Sen innebär ett semestervikariat i hemtjänsten att en har cirka noll rutin. Ledig dag lite när som och oregelbundna tider hejhop. Min sömn blir helt skev när jag ena dagen vaknar 06:30 för att nästa dag sova till elva. Jag är inte en rutin människa, men lite riktlinjer i vardagen och ett tydligt schema att förhålla sig till skulle underlätta en del. 
Och när jag väl är ledig lider jag av någon obehaglig fomo - på kulturvis. Jag blir stressad för det känns som att det är på sommaren jag ska hinna med allting jag annars inte hinner med. Typ läsa en massa böcker, lyssna på alla sommarprat och kolla igen alla filmer/tvserier. Men i sommar har det bara blivit to much och jag hinner inte med. Böckerna har jag fått låta stå kvar i hyllan. Jag försöker knäcka två-tre filmer i veckan och nej jag har inte ens pallat att börja titta på oitnb. Har typ haft en diskussion med mig själv senaste året och kommit fram till att jag gillar film mer än tv-serier, men det är ett helt annan inlägg. 
Strand häng har jag inte sett skymten av. Svinkallt och regn. En är ju knappast förvånad, men känner mig lite besviken över att jag bara badat tre gånger i år. Men det ska allt göras skillnad på! Hoppas jag! 
Resandet är väl det enda jag känner mig tillfreds med. Resan till Paris var fantastisk. Blev så kär i den staden och allt jag fick se och uppleva. Visst är jag avundsjuk på mina vänner som är på andra sidan jordklotet eller tågluffar, men men. Jag fick Paris och det var det min budget klarade av i år, nästa år dock. Då jävlar. (Och nu satte jag upp höga förväntningar igen.)
Midsommar var mysigt. Men inte sådär idylliskt som alla vill att det ska vara. Jag tog mitt pick och pack och flydde ut till sommarstugan. Där åt jag god paj med soltorkadetomater och ruccola och satt sen uppe hela kvällen och tittade på Hajen filmen med mamma medan regnet öste ner utanför fönstret. Det var mysigt. Hade dock hellre velat ha det där härliga nakenbadet ute på Brännö, men det får väl bli ett annat år antar jag. 
 
Så nä. Jag mår okej. Idag har jag en ledig dag och den ska jag spendera i min säng. Kanske försöka skriva lite men har inga högre förhoppningar om det. Spela lite sims eller titta på någon film på netflix. Kanske dammsuga om jag pallar. Imorgon börjar jag 06:45 och slutar 17:00. På söndag jobbar jag 07:15-14:00 - 17:00-22:00. Ugh. Nä. Idag ligger lämnar jag icke mitt hus.
 
Slutsats: Jag tycker om hösten/sen sommaren då en får "börja om på nytt" och komma in i rutiner igen. Också fett snyggt mode på hösten, älskar att bära kappa och tunna skjortor under. Vintern, även känd som "den/min mörka period/-en. Dåliga möjligheter till fina instagrambilder, mysiga högtider och dom månaderna på året då jag har högst risk för att gå ner mig. Våren bär med sig hopp. Jag slår ut, likt blomman. Blir kreativ och motiverad och trivs fint i några varmare grader. Sommaren är seprationsångest och isolering. Trivs ganska bra i att vara en dagdrivare bland hallonbuskar och konserter. Men eftersom sommaren engentligen brukar vara jobbjobbjobb och ensamhet sjunker både kreativiteten och inspirationen. 
 
Nä. Vet inte om någon känner igen sig överhuvudtaget eller om detta bara var deppigt. Egentligen mår jag ju helt okej. Eller aa, jag är inte så nere som på vintern, men inte fan är jag särsklit taggad. Likgiltig är nog det bästa ordet för att beskriva mitt sommarhumör. Kanske pendlar det redan nästa vecka, fast det har jag nog lite svårt att tro. 
0 kommentarer