En blodig recension

 

Här har vi henne - min pärla! 

 
 
Jag köpte min lille menskopp i slutet av december förra året och har nu testat den igenom tre mensar (pga pcos får jag mens lite färre gånger en genomsnittet). Nu tycker jag att det är dags att kliva fram i rampljuset och säga vad jag tycker! 
 
Första dagen med menskopp var inte särskilt kul. Första gången jag satte in den så gick det på andra försöket, sen gick jag på toa och kolla om det läkt cirka 7 sjunger under tre timmar. Jag blev orolig att jag fört in den för långt eller att den inte vidgat sig tillräckligt - kanske bifogad grej att vara orolig över eftersom det var det "menskopp-sidorna" på nätet varnade för. 
 
När jag drog ut den var det blodbad. (Hoppa detta stycke om du tycker att det är jobbigt med detaljer) Jag hade mensblod över hela handen och eftersom jag inte vinklat koppen när jag tog ut den så lyckades jag spilla en massa blod på golvet. Notera: jag befann mig på skolans toalett under kortrasten och hade en kvart på mig tills vi skulle börja igen så stressen och pannsvetten var total. Jag tog WC-papper i stora mängder och började torka av och göra rent alla blodfläckar på mig själv, golv, handfat och toalettstol. När det väl var klart var det dags att försöka få in den igen. Jag vride och vände på mig tills jag blev tokig.  Den ville inte in. Det gick inte. Jag sköljde av den och la ner den i sin lilla påse och gav upp. 
 
Men jag ger fan i att ge mig. På't igen. Jag försöker igen nästa dag, det tar lite tid men så vart den i. 
 
Därefter har det bara rullat. Jag använde en binda under första mensen med menskoppen bara för att försökra mig om att den inte läkte, men förutom den fjutingen så är jag nu fri från både binder och tamponger. Göttigött. 
 
Eftersom att jag tycker att det här är en jävlar i mig bra produkt så ska jag nu försöka sälja in den lite - 
 
 - Billlllllllllllllligt. Billigt och åter Billigt! Jag köpte min på apotea.se, minns inte exakt vad den kosta men runt 200kr. Jag har hört folk som köpt sina för billigare och det tror jag säkert inte är svårt att hitta, men efter att ha googlat och kollat omkring på olika märken så tyckte jag att Organicup lät bäst. Vegansk och fri från kemikalier. Sätter in en liten länk här för att promota och för er som är sugna på just den jag valt - 
Okej, så även om nu 200kr kan låta dyrt, så är det inte dyrt i det långa loppet. Om du köper femton förpackningar tamponger (16st drygt 29kr) så kommer du lägga ungefär 440 kr om året. Om du då räknar för fem år så blir det 2200kr. Då är det betydligt billigare att lägga dryga 200kr på en menskopp som räcker i fem år. 
 
- No waste. Inte en massa onödig tillverkning av tamponger och bindor som slängs. En person som mensar slänger ca 30kg tamponger/bindor under sin livstid. Med menskopp blir det ungefär 30g. 
 
- Talat från egna upplevelser, men min framstjärts livsstandad är betydligt mer human nuförtiden. Jag var en tampong användare pga står inte ut med doften av binda/smidigare med tampong. Och tampongen sög ju upp all vätska så det blev torrt och en torr fiffi vill ingen ha för det ökar risken för både det ena och det andra infektionsmässigt. Med menskopp är det no-worries för TSS och dyra intimtvättar. 
 
- Jag tycker det häftigaste är hur jag lärt känna min egen kropp. Jag vet hur mycket jag blöder och vid vilka tidpunkter under mensen jag ska akta mig för. Full koll på hela systemet. Nice. 
 
- Den räcker ju som sagt upp till 12 timmar. Gött att ha mens utan att ständigt hålla ett öga på närmaste toalett. 
 
Så invenstera. Läs på lite mer om det känns bekvämt och tänk på saken. Alla är olika och jag har full förståelse för att menskoppen inte är bäst för alla, men med tanke på hur fördelaktig den är så skulle jag ändå rekomendera att alla iallafall testar den. 
 
1 kommentar
Klara

Menskoppar är bäst! Jag har själv en från MonthlyCup. Den är typ samma som din =) Vegansk, fri från dåliga ämnen och gjord i Sverige. Valde dom för de har storleksgaranti så man kan byta om första inte passar. Men min passade! =) så är nån sugen på den så finns den på www.menskopp.se