Bra december

(null)

Snart är terminen slut. Snart är det jul. Snart är det nytt år. 

Jag grät en liten skvätt av stolthet. Bara över att jag är jag. Över min kropp som bär och mitt psyke som orkat med. Senaste veckorna har varit en påfrestande utmaning, men nu är jag här. Vid slutet av en uppförsbacke. Efter fyra dagar som startat med shigong är jag smidig nog att kunna klappa mig själv på axeln och säga bra fucking jobbat. Ta nu lite lov! 

I min tankevärld lyckades jag dessvärre snudda vid minnet från förra jullovet. Allt gick rätt ner i diket. Jag minns hur jag fikade med vänner. Aptiten var bortblåst och jag försökte starkt hålla fast vid att vara vegan. Jag beställde en kopp te. Efter en timma fick jag huvudvärk och hade svårt att hålla tråden i samtalet. Överlevnadsinstinkten tog över och jag bestämde mig för att beställa en kaka iallafall. När jag ställer mig upp blir kanterna suddiga. Jag trevar fram till disken och fumlar med allt jag tar mig an. Kakan blir halväten. Dom infekterade såren som hade tagit över mina händer låg väl omplåstrade under långa ärmar. Hela tågresan hem grät jag av utmattning. 

Jag vill minnas att jag kanske skrivit denna historia förut. Men det blir den jag alltid tar upp som exempel i det offentliga sammanhanget. Den känns inte jobbigt privat, men ändå går det att tydligt förstå vart jag befann mig.

Nu befinner jag mig någon helt annanstans i livet. Jag är glad - när jag inte är stressad. Kreativ och mer självsäker. Det känns som om jag känner igen mig själv. 

Det ska bli så gött att lämna 2017 till historien. Jag känner mig färdig. 

Som kontrast till tidigare berättelse kan jag berätta om min dag från igår till idag: 

Igår under skoldagen fick jag ett sammanbrott. Psyket var påfrestat av all stress och prestation. Efter att ha gått hem i några timmar och återhämtat mig återvände jag en snabbis till skolan för att sen gå ut och julhandla på stan. Därefter såg jag en av de bästa föreställningar jag sett i mitt liv - Gösta Berlings Saga på Stadsteatern. Den var så bra och fångade mig till den grad att jag satt som på helspänn under dom tre timmarna och njöt varenda sekund. 
Idag gick jag till skolan och var laddad igen. Vi jobbar med fysiskteater så med gympabyxan på tog jag mig an rollen som abstrakt. Vi satte ihop en liten "dansföreställning" under skratt och påhittiga idéer. Jag fann stort nöje i att få rulla runt på golvet för att sen ställa mig om och hålla monolog om ormar och spikar. 
Efter skolan träffa jag Linnea, snackade livet och åt sushi. 
Nu ska jag sova för att imorgon fara till Alingsås och påbörja julfirandet på riktigt. 

Tack och hej! 

0 kommentarer