Tre förändringar 2017

Ett 
 
Mitt hår har växt. Under de senaste två veckorna har det hänt tre gånger att mitt hår har kommit i kläm eller fastnat under människors kroppar. Förra hösten bestömde jag mig för att låta det växa ut och det har jag också låtit det göra - till viss del. I början av året rakade jag undercut och sidecut - bra beslut. 
 
Jag sa till min syster förra gången hon rakade det att jag har "en bra frisyr för någon som har ett behov av drastisk förändring." Jag behöver varken ta kökssaxen eller rakapparaten och göra mig av med alltihopa, det räcker att gå lös på luggen och i nacken. Tur är väl det, för annars hade jag aldrig haft orken till att bara låta det växa utan att pilla. 
 
Det där har jag tänkt på en del - är jag en person i behov av drastsika förändringar? Bortsett från människans så att säga "behov av rutiner". Är jag rastlös? är en fråga jag gärna vill ha svar på under 2018. Jag har delat mig själv i den här frågan. 
 
Två 
 
Under året har jag ristat in två ting i bläck som kommer sitta där tills jag dör. Det är en väldigt tillfredställande tanke på ett obehagligt sätt. Jag har valt att ha det där. Jag gillar motiven och kan i dagsläget inte se en anledning till varför jag skulle vilja ta bort dom. Folk få säga vad dom vill om tatueringar, ärligt talat ser jag ingen större skillnad mellan dom och diverse är jag har på kroppen. Allt berättar sin historia. 
 
Tre 
 
Jag har i princip slutat bära bh. Vissa plagg kräver det tyvärr, men dom plaggen är sällan mina favoritplagg. 
 
Det är en av de där förändringarna som bara blir utan att jag tagit ett aktivt val. Små bäckar blev en flod. Dyra priser, min rygg mådde bättre och jag kan inte beskriva det - men jag känner att jag får mer utrymme när inga skavande band håller mig tillbaka. 
 
Till en början tyckte jag att det var obekvämt att kramas utan bh. Det kändes som att den andra personen kom mig för nära. Denna idé har nu också flugit sin kos. Ger jag en kram och personen jag kramar blir obekväm av det faktumet att jag inte har någon bh, då är det nog ingen person jag vill krama iallafall. 
 
 
0 kommentarer