Vem vi gick till sängs med

Vem vi gick till sängs med berodde på vem som var vår vän berodde på vem vår mamma umgåtts med under graviditeten berodde på vår stads möjlighet till aktiviteter för gravida. Det fanns en kyrklig farsa med en kyrklig son som sa att det är gud som gjort oss till så bra vänner. En annan unge i stan hade en mamma med ett pentagram intatuerat på högra skinkan och hon påstod att det var slumpen. Dom flesta av oss valde att tro på pentagrammamman för hon gav oss cigaretter och verkade schysst.
     Vi hade varit ett härligt kompisgäng sen dagen då vi alla lärde oss att cykla. Redan innan vi hade börjat i skolan blev vi coolast på skolan och dom som inte var coolast fick ändå vara med och leka på helgerna. Det var en liten stad och ont om folk så för att få ihop ett fotbollslag hade vi inget val. Alla skulle med. Till och med hon som alltid sköt in bollen i häcken. Hon var kass, men en av dom coola ungarna var kär i henne så det var väl kul för dom.
     Särskilt minns vi skadorna under mellanstadiet. Blodet var brutalt och vi hade ärr över hela kroppen. Vi var vildar. Sparkade, slogs, jagade, skadade. En av oss flyttade under årskurs tre och honom träffade vi aldrig igen. Kanske för att han hade glasögon och skvallrade för magistern när vi stoppa hans gympapåse i toan.
     På högstadiet drack vi vår första öl. Dom flesta tyckte den var äcklig medan några aldrig kunde få nog. En flicka var tvungen att åka ambulans för att magpumpas. Alla ville åka med i ambulansen men ingen ville det sen ändå för flickans nervösa föräldrar åkte med så det var lite pinsamt. Vi såg henne inte i skolan på flera dagar. Någon hörde ett rykte om att hon var ledsen. Det var ju synd.
     När vi skulle börja gymnasiet blev allt väldigt konstigt. Några stycken kom tillbaka efter sommarlovet och såg helt annorlunda ut. Dom hade bara bestämt sig för att få en andra chans men det var svårt för vi hade ju sett varandra sen blöjåldern och i en liten stad finns inga andra chanser. Det förflutna försvinner inte. Samma mobbning för alla. Insparksfesten blev en katastrof och vi hånglade med varandra på moppar och bland spyor.
     Pentagrammammans unge tog livet av sig strax innan vi skulle gå ur gymnasiet. Vi alla sörjde, men det var svårt att sörja någon som ingen riktigt hade känt. På klassfesten var det en cool tjej som utbringade en skål. Därefter var pentagrammammans unge både död och bortglömd.
     Efter att vi sjungit om studentens lyckliga dar splittrades vi för alla hade mer eller mindre fått nog. Det var dags att gå sin egen väg men det var svårt när det bara fanns en väg. Några åkte ut och reste medan andra hoppade på en utbildning som dom snabbt hoppa av. Vi alla flyttade några mil bort till en annan stad. Efter några år flyttade vi tillbaka. Borta bra men vi tycker att hemma är bäst.   

0 kommentarer