ärlighet, tillit och förståelse.

Jag har tänkt på relationer. Försökt origentera mig i detta virvar av svåra möten, komplicerade missförstånd och varför vissa människor inte helt enkelt klickar. 

Någonstans måste jag förlika mig med tanken på att alla människor är olika och därför kräver olika behandling. Jag kan inte hitta den magiska lösningen som passar hela mänskligheten - precis som med allt annat så måste saker och ting skräddarsys. Men däremot kan jag ju faktiskt skräddarsy mig själv, alltså gräva i mina egna tankar kring relationer och se vad jag själv värderar. 

I alla mina relationer - familj, vänner, kärlek och främlingar - finns det dom tre gyllene kraven som måste samverka för att bilda harmoni för att jag i relationen ska känna mig trygg. 
 
Ärlighet, tillit och förståelse. 
 
Den ene klarar sig inte utan den andre eller den tredje. För att jag och den andre i relationen ska klara av att vara ärliga så behövs det tillit. Vi måste våga säga vad vi tycker och våga tro på att den andra berättar sanningen. För att kunna känna tillit krävs det ju också att den andra personen visar sig ärlig och där igenom pålitlig. För att uppnå förståelse krävs dessa båda - lita på varandra och vara ärlig för att kunna uppnå känslan av att du förstår mig och jag förstår dig. Bygger förståelse på lögner blir det ingen stabil grund att stå på. Finns det problem med att lita på den andre, kan en förståelse aldrig riktigt uppnås. 
 
Jag tror ni fattar vad jag menar. 
 
Jag har bara tänkt så mycket på detta det senaste. Sen jag flyttade ifrån alla vänner jag haft hela mitt liv fick jag någon distans och blev medveten om vilka jag saknar och varför jag saknar dom. Vilka egenskaper jag värdesätter högt hos dom människor jag bär med mig steg fram i ljuset. Jag har ju också i mitt ställe där jag befinner mig fått möjlighet att inleda nya relationer där jag fått uppleva nya klick och spänningar och därigenom fått känna mig fram till vad som gör mig lycklig och får mig att känna mig trygg. 
 
Kanske är jag bara sjukt virrig, men ville göra någon slags notering just för att jag tror mig ha knäckt gåtan. Självklart krävs det andra saker som personkemi, humor, vänlighet etc, men tror ändå att dessa tre - ärlighet, tillit och förståelse - funkar som någonslags kärna. 
0 kommentarer