Årsresumé 2016 del 1

Då var det dags igen - ett nytt år väntas och ett gammalt lämnas bakom oss. Och som traditionen lyder är det nu dags för mig att göra min egna lilla årsresumé. Vi börjar enkelt med att svara på den lilla listan jag svarar på varje år. 
 
- Beskriv året med tre ord
Gråt, förvirring och hopp. 
 
- Vilka ser du som dom mest minnesvärda händelserna under året? 
I början av året när vi på teaterlinjen satte upp pjäsen Psykos 4:48. Vi hade det så roligt bakom kulisserna och på scenen upplevde jag magi med mina kamrater, publiken och med mig själv. Sen såklart - allt kopplat till studenten. Både balen och studenten är oförglömliga minnen jag inte vill mista för allt i världen. Sen är det några minnen från folkisen som känns lite för privata just för att dom har med min egen resa som människa att göra. För att ge er och framtida Maja något att gå på - genom sorgen kom där något positvit som fick mig att känna mig starkare i mig själv. 
 
- Vad har du lärt dig i år? 
Mycket mer i om hur det är att vara vuxen. Köpa sin egen mat, planera en vecka, betala hyra och sköta sig själv på ett vettigt sätt. Jag har också utvecklat mitt skrivande så att jag nu känner mig mer trygg med mina dikter och texter plus att jag har läst en massa massa böcker i år - vilket säkert har gett mig mycket. Jag är ju också i någon slags process att övergå till att bli Vegan så jag lär mig mycket på den fronten var dag. 
 
- Har du gjort något som du aldrig gjort förut? 
Tagit körkort, tagit studenten, flyttat hemifrån, varit på bal, vart med i en pjäs, varit ifrån min famlij längre än någonsin, haft mitt första "riktiga" jobb och en massa mer små saker men aa. Året har varit fullt av happenings som aldrig inträffat förut. 
 
- Vad var extra dåligt med året? 
All ångest. Ångesten har legat som ett tjockt täcke över mig sen typ en vecka efter studenten. Jag har ångest över framtid, nutid, dåtid. Gamla minnen kommer tillbaks, jag känner mig borta i det som händer här och nu och framtiden är så svajigt att jag inte får någon ro när jag tittar över den. Tror knappast att ångest-täcket bara kastas av mig den 1 januari, men jag hoppas verkligen att jag är på rätt väg så att all jävla ångest försvinner snart (eller åtminstone blir lättare att hantera.) 
 
- Vad var extra bra med året? 
Första halvan av året var jag så stark i mig själv. Jag kände mig trygg i min postion och trivdes med vem jag var. Efter studenten försvann den känslan men jag tror nog att jag någongång i framtiden ska kunna hitta tillbaka igen till att vara trygga Maja som trivs med tillvaron. För jag tycker så mycket om henne och nu känner jag ett starkare hopp när jag bär på beviset att hon existerar. 
 
- Vad har du skrattat åt? 
Allt möjligt löjligt. Har aldrig tidigare insett hur mycket ett gott skratt faktiskt betyder. Jag måste få skratta och åt vad spelar ingen roll.
 
Vad grät du åt? 
Allt. Som vanligt. Jag gråter åt allt. 
 
- Lärde du känna några nya människor? 
Ja! Jag har ju flyttat till Gotland ju. Lärt känna nya människor på folkisen. 
 
- Vad har du för planer inför 2017? 
Har faktiskt tänkt att jag ska göra ett längre inlägg gällande denna och nästa fråga - just för att jag har så mycket att säga. Så stay with me, fakta kommer. 
 
- Vad ska du förbättra under 2016? 
 
0 kommentarer